Ο τηλεοπτικός σταθμός 4Ε βρίσκεται κοντά στους Έλληνες όπου κι αν βρίσκεστε. Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Οικουμένης το σήμα μας φτάνει είτε μέσω δορυφόρων είτε μέσω διαδικτύου. στην Ελλάδα πλέον μας βλέπετε σε κάθε γωνιά είτε επίγεια είτε μέσω ΟΤΕ TV (και CONN-X) είτε δορυφορικά. Το πρόγραμμά μας είναι διαμορφωμένο κατάλληλα ώστε να παρέχει πλήθος επιλογών καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Εκπομπές με ποιότητα και ήθος που σέβονται τον τηλεθεατή. Η 4Ε γεμίζει τα σπίτια σας με Χριστό, με παράδοση, με ιστορία και σας ενημερώνει για όλα όσα θα έπρεπε να γνωρίζετε .....Σε καιρούς δύσκολους για την Πατρίδα προσπαθούμε για μια τηλεόραση με ποιότητα και ήθος .....


Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

ΣΤΑ ΚΑΡΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ!


 Τα καρνάγια της Ιερισσού του νομού Χαλκιδικής  είναι από τα παλαιότερα στην Ελλάδα,με μεγάλους καραβομαραγκούς. Η εκπομπή "Με γνώση και μεράκι" αυτή την Παρασκευή σας παρουσιάζει ...μάστορες με όλη τη σημασία της λέξης. 

Επισκεφτήκαμε την Ιερισσό έπειτα από παρακίνηση τηλεθεατή μας. Πήγαμε στα καρνάγια. Γνωρίσαμε τρεις γενιές καραβομαστόρων. Δύσκολη η δουλειά τους. Περνά σήμερα και κρίση το επάγγελμα μιας και έμειναν μονάχα δυο ναυπηγεία στην περιοχή.


Η δουλειά του ναυπηγού είναι κοπιαστική και απαιτεί ακρίβεια και γνώση. Ο μάστορας παίρνει τα μέτρα, κουρμπάρει το ξύλο, το κόβει και το καρφώνει στο σκάφος. Για τα πλαϊνά σανίδια χρησιμοποιεί σφικτήρες και μετά δένει το σκελετό με μεγάλα καρφιά. Στο τέλος, οι αρμοί θα κλείσουν με καλαφάτισμα, δηλαδή με βαμβάκι και θα ακολουθήσει η στεγανοποίηση.

Η τακτική συντήρηση είναι το βάψιμο, ενώ έπειτα από πολλά χρόνια θα γίνει ολική επανασυντήρηση.
Γνωρίστε το παμπάλαιο αυτό επάγγελμα αυτή την Παρασκευή στις 20:30 φυσικά στη  τηλεόραση της 4Ε! Πάντα και μέσω δορυφόρων αλλά και διαδικτύου σε ολόκληρο τον πλανήτη!
2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ 4Ε !ΥΠΕΡΟΧΗ
ΕΚΠΟΜΠΗ..ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΤΕΧΝΗ !
ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΕΡΝΑΕΙ
ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΑ!ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ
ΕΓΙΝΕ! ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ΚΑΙ
ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΧΙΛΙΟΧΤΥΠΗΜΕΝΟ
ΚΑΙΚΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ 'ΕΛΛΑΣ'!

Ανώνυμος είπε...

Ωραία εκπομπή!θέλει πολύ δουλειά
το ξύλο,αυτή η τέχνη είναι δύσκολh
όμωs απ'οτι μου έχουν πεί στον καιρό
το ξύλινο είναι κορυφή στο θέμα
πλεύση και ασφάλεια ..Είναι σχεδόν
αβύθιστο!Αν ποτέ έφτιαχα βάρκα απο
την Ιερισσό θα έπαιρνα!Είναι οι
καλύτεροι αυτοί!Λόγω πέιραs..
(χωρίs να θέλω να υποτιμήσω άλλα
ναυπηγεία..'Αλλα απο Ιερισσό ξέρω
οτι έχουν παραγγέιλει κι απο εξωτερικό)